Er zit pit in Kraggenburg

KRAGGENBURG

Het Kraggenburgse project Razem-Samen heeft de 'Kern met Pit'-prijs van Flevoland gewonnen. Het project gaat naar de landelijke finale.

Wethouder Wouter Ruifrok maakte zaterdag de winnaar bekend. 'Blij verrast, dat zijn we zeker!', zegt Harry Engels, voorzitter en initiatiefnemer van de werkgroep Multi Culti Kraggenburg. 'Kern met Pit' wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). Doelstelling is het verbeteren van de leefomgeving. Er dongen acht projecten uit Flevoland mee naar de titel, waarvan zeven uit Noordoostpolder en één van Urk. We gingen er niet zonder meer vanuit dat we de prijs gewonnen hadden', zegt Engels, 'we vonden de andere projecten ook leuk'. De werkgroep ging er echter wel vanuit aan alle criteria te hebben voldaan, 'al wisten we natuurlijk niet wat de jury het zwaarst liet wegen'. Doel van de werkgroep en het project Samen-Razem is de autochtone bewoners van Kraggenburg en de nieuwe arbeidsmigranten plezierig met elkaar te laten samenleven, wonen en werken. Meer informatie is te vinden op www.multicultikraggenburg.nl. In het juryrapport staat onder meer: 'Het project heeft veel publiciteit gekregen, en mag als zeer geslaagd worden betiteld. De jury waardeert dit project met het predicaat Kern met Pit, omdat het initiatief niet alleen professioneel is voltooid, maar ook omdat het met enige regelmaat de voortgang heeft gerapporteerd en in elk persmoment heeft aangegeven dat het project gevolgd wordt door Kern met Pit'. De titel levert de werkgroep 1.500 euro op, bovenop de 1.000 euro die aan alle genomineerde projecten is toegekend. Op zaterdag 6 april is de landelijke finale van Kern met Pit in Utrecht in het Geldmuseum. Zie ook Noordoostpolder en Urk met Pit

Auteur

Margé Hof