Multi Culti Kraggenburg tweede in Kern met Pit-finale

KRAGGENBURG

Werkgroep Multi Culti Kraggenburg mocht zaterdag tijdens de landelijke finale van de Kern met Pit actie 2012 in het Geldmuseum in Utrecht de tweede prijs in ontvangst nemen.

De werkgroep vertegenwoordigde de provincie Flevoland. In januari werden zij provinciaal kampioen met het project Razem. Een project, dat de integratie van migranten en dorpelingen wil bevorderen en daarmee het plezierig samenwonen in het dorp.

Leefomgeving verbeteren

Het thema van de projecten was 'verbeter je leefomgeving'. Een thema waaraan Multi Culti goed voldeed. De werkgroep mocht zich in vijf minuten presenteren aan de landelijke jury. Dorpsvoorzitter Jules Overmars hield een korte inleiding waarna een promotiefilm getoond werd. De presentatie werd afgesloten met 'Samen maken we er iets moois van', uitgesproken door werkgroepleden Raquel Vega in het Spaans en Guusta Verboom in het Pools.

Gedurfd

De presentatie werd goed ontvangen. De jury noemde het een gedurfd project, dat een voorbeeld zou kunnen zijn voor vele andere plaatsen. De werkgroep is blij met deze landelijke waardering voor het project 'Multi Culti'. 'Er deden veel mooie projecten mee', vindt Harry Engels van de werkgroep. 'Het was best spannend. We zijn er supertrots op dat we deze tweede prijs in ontvangst mochten nemen. Zeker een stimulans om er mee door te gaan.' De werkgroep Multi Culti verzorgt onder andere Nederlandse les voor buitenlanders en organiseert activiteiten om de integratie te bevorderen.

Eerste prijs

De inzending van Haarlem-Parkwijk, het project Moes-Mobiel won de Kern met Pit trofee 2012. Een project dat op een tijdelijk braakliggend bouwterrein, een grote moestuin mogelijk maakte. Alle bewoners, jong en oud, binnen- en buitenlanders, werden hierbij betrokken en zorgden er samen voor dat de bouwput een nuttige en leerzame besteding kreeg. Margot Maljaars

Auteur

Margé Hof