Scandinavië Markt terug op Schokland

Schokland

Na een jaar te hebben overgeslagen is het voormalig eiland Schokland in de Noordoostpolder, zaterdag 23 en zondag 24 april 2016, voor de vijfde maal het decor voor de Scandinavië Markt.

De markt wordt georganiseerd door Museum Schokland en vindt plaats op het museumterrein rondom de historische kerk en de houten museumgebouwen, wat meteen een Scandinavische sfeer geeft. Naast ruim 60 stands rondom de thema’s Wonen & Design, Food & Fun, Mode & Handnijverheid en Outdoor & Reizen zijn er tal van presentaties, lezingen en muziekoptredens.
Het thema van deze editie is film. Scandinavië kent een levendige filmcultuur; van Ingmar Bergmann tot de tv-series Borgen en Kurt Wallander. Deze boeiende filmcultuur komt tijdens diverse lezingen en presentaties uitgebreid aan bod.
De historische entourage van het voormalig eiland in de Zuiderzee past naadloos bij het thema. De ijstijd heeft hier grote zwerfstenen uit het hoge noorden achtergelaten en de houten huizen hebben een Scandinavisch uiterlijk. Het voormalig eiland is als eerste Nederlandse monument door de UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. www.scandinaviemarkt.nl

Auteur

redactie