Buren in Espel bij elkaar aan tafel

Espel

In het kader van Nationale Burendag gingen 120 inwoners van Espel zaterdag bij elkaar eten. 

Voor het derde jaar op rij genoten zij als gast of als kok van dit evenement. Het concept is simpel: op vijftien verschillende adressen wordt een driegangen diner gekookt voor 4, 6 of zelfs 8 gasten. De gasten gebruikten iedere gang op een ander adres en in een ander gezelschap. Alle ‘chef koks’ verdienen een grote pluim voor de menu’s die ze hebben bedacht alsook voor de uitvoering. Zonder uitzondering hebben de ‘eters’ heerlijke dingen voorgeschoteld gekregen. Zo waren er onder andere als voorgerecht: knolselderijsoep, paprikasoep, pompoensoep en ook een garnalencocktail werd voorgeschoteld. Bij de hoofdgerechten was dit jaar veel variëteit, zoals coq au vin, Limburg zuurvlees (zoervleisj), zalm, verschillende ovenschotels en Marokkaanse gerechten. Naast pasta was de aardappel goed vertegenwoordigd en ook graanproducten als bulgur en couscous. De toetjes varieerden van heerlijk ijs, taart, pudding en andere zoete lekkernijen. Ook aan de kinderen was weer gedacht met een speciaal programma. Belangrijkste doel van deze happening is natuurlijk kennis maken met elkaar, de sociale saamhorigheid vergroten en contacten leggen in een ontspannen sfeer. Dat is uitstekend gelukt en daarmee wordt de leefbaarheid in het dorp weer vergroot. De avond werd afgesloten in de Ducdalf met koffie en bonbons. Daar zijn de kookkunsten en smaaksensaties nog uitvoerig besproken. Eten bij de buren is een initiatief van de werkgroep ‘Vergroten Leefbaarheid Espel’, die als doel heeft bewoners van Espel met elkaar in contact en in gesprek te brengen.

Auteur

redactie