Truman draait in Filmhuis Emmeloord

Emmeloord

In Filmhuis Emmeloord draait woensdag 5 oktober om 20.30 uur de 108 minuten durende film Truman van regisseur Cesc Gay.

Een sluimerende dood, verlies en de acceptatie daarvan: het speelt allemaal een wezenlijke rol in Truman. Maar het is de Catalaanse scenarist-regisseur Cesc Gay ook om andere zaken te doen. Centraal staan de innige gesprekken tussen de twee oude vrienden Tomás en Julián. Titelpersonage Truman is de hond van Julián, een Argentijn die in Madrid woont. Het lot van de viervoeter loopt als een rode draad door de film. Eén van de sleutelvragen voor de terminaal zieke Julián is bij wie hij zijn hond na zijn dood achterlaat. De twee hoofdrolspelers (Ricardo Darín en JavierCámara) zijn uitstekend gecast en wekken de band tussen de twee mannen mooi tot leven. Ze praten over wat ze voor elkaar hebben betekend in hun leven en wat ze van elkaar hebben geleerd. Hun dialogen zijn vaak zeer natuurlijk, vol onuitgesproken gevoelens en betekenissen. Truman gaat uiteindelijk vooral over de manier waarop mannen hun gevoelens tonen, en over de speciale dynamiek die een stevige vriendschap kan hebben – zeker wanneer ze noodgedwongen ten einde loopt. www.filmhuisemmeloord.nl.

Auteur

redactie