Nieuw werkcontract Staatsbos en 's Heeren Loo

Kuinderbos

Staatsbosbeheer en zorginstelling ‘s Heeren Loo hebben een nieuwe werkcontract afgesloten voor de ‘groengroep’ die sinds 2010 4 dagen per week actief is in het Kuinderbos.

Gedeputeerde Arie Stuivenberg, belast met zorgtaken in de provincie Flevoland en aanwezig bij de ondertekening gaf aan dat hij trots is op de samenwerking en noemde de ‘mannen’ van de groengroep onmisbaar bij onderhoud van bos, natuur en recreatieve voorzieningen. De gedeputeerde had voor alle leden van de groengroep een cadeau in de vorm van een rvs thermosfles zodat ze ook in de winter, als ze buiten werken, lekker warm drinken mee kunnen nemen. De jonge mannen met een lichte beperking doen allerlei klussen, zoals het opsnoeien langs ruiterpaden, onderhoud van de Kuinderburcht, onderhoud van jonge bosaanplant, het samenstellen van nestkast-pakketten en ongewenste opslag in de heide wegtrekken. Maar ook met het bouwen van tenten voor evenementen in het bos en het opruimen van zwerfafval doen ze veel nuttig werk. De gebruikers van het bos zullen er niet vaak bij stilstaan, maar het werk is onmisbaar geworden bij het onderhoud van recreatieve voorzieningen en bosonderhoud. Als maatschappelijke organisatie heeft Staatsbosbeheer samenwerking met partners in de zorg verankerd in zijn ondernemingsplan en bosvisie. Staatsbosbeheer biedt steeds meer mensen een gezonde werkomgeving aan en waar kan dat beter dan in het bos? Door het hele land wordt er werk van gemaakt. In flevoland lopen er al verschillende contracten, bijvoorbeeld met Groen [en] meer’ in Almere en Triade in Lelystad.

Auteur

redactie