Waarschuwingsbord tegen laagstaande zon

EMMELOORD

Op de A6 tussen Emmeloord en Lelystad worden binnekort borden geplaatst die waarschuwen tegen laagstaande zon. 

De lage zon zorgt in Nederland voor 20 proecnt meer ongelukken. Veilig Verkeer Nederland introduceert daarom het nieuwe verkeersbord. Het bord wordt onder nummer RVV J40 per direct toegevoegd aan het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens. 'Met onmiddellijke ingang plaatsen wij deze borden in Oost-West richting en andersom in alle Nederlandse gemeenten, op de locaties waar sprake is van verblinding door laagstaande zon', aldus Jacques Goddijn, directeur van Nederlands grootste bordenleverancier, de HR-Groep. 'Tegelijkertijd nodigt Veilig Verkeer Nederland mensen uit om via www.participatiepunt.vvn.nl melding te maken van verblinding door laagstaande zon, zodat dit in constructief overleg met gemeenten, provincies en de landelijke overheid opgelost wordt en de verkeersborden op de locaties worden geplaatst waar echt sprake is van laagstaande zon', aldus VVN-directeur Felix Cohen. De oplossing bestaat simpelweg uit regelgeving in combinatie met de waarschuwing met behulp van het nieuwe verkeersbord en logisch nadenken. Naast het goed schoonhouden van de voorruit, adviseert Veilig Verkeer Nederland automobilisten om standaard een zonnebril in de auto te leggen. Het eerste verkeersbord is dinsdag 28 maart onthuld Jan Aanstoot, wethouder Verkeer gemeente Rijssen-Holten.

Auteur

redactie