Tulpenroute trekt 80.000 kijkers naar NOP

CREIL

Het Tulpenfestival heeft dit jaar naar schatting 80.000 mensen naar de Noordoostpolder getrokken.

Het aantal is een schatting op basis van getelde auto’s met meetapparatuur en handmatige tellingen, vertelt Ellen Boonen uit Creil, voorzitter van het Tulpenfestival, die over een prachtig tulpenseizoen spreekt. Grote publiekstrekker dit jaar was het Mondriaanveld, maar met name de diverse evenementen, zoals tulpendate, creatieve markt en de dronedag bij het tulpenbelevingsveld zorgen voor een gemêleerd gezelschap dat op de tulpen afkomt, stelt Boonen. Een mooie bijkomstigheid was bovendien dat de tulpen door de warmte in maart vroeg in bloei stonden en door de kou in april ook lang in bloei bleven. ‘Een goede timing van de natuur.’De tulpenroute was vanwege de vroege bloei een week eerder uitgezet. Al met al stonden de velden er drie weken en vier weekeinden prachtig bij.

De bezoekers kwamen uit dertig verschillende landen van over de hele wereld. Sommige toeristen komen speciaal voor de tulpen naar Nederland. ‘Je zou denken dat ze er ook een dagje Amsterdam bij doen, maar er zijn echt mensen die alleen voor de tulpen komen, is ons gebleken.’ De 60 vrijwilligers van het Tulpenfestival kijken met een heel goed gevoel terug. ‘We doen het niet alleen voor de aantallen, maar het is een prachtige toeristische trekpleister en promotie voor Flevoland en de Noordoostpolder.’

Voor volgend jaar zijn er al weer nieuwe ideeën om de stijgende bezoekersaantallen vast te houden, maar die worden pas in september vorm gegeven.


Auteur