The Bottom uitgaanscafé

Emmeloord

The Bottom aan de Lange Nering in Emmeloord wordt van eetcafé een uitgaanscafé. Eigenaar Tom van Gosliga gooit het qua formule over een andere boeg.

‘In plaats van eten met drinken wordt het vanaf 1 december drinken met eten.’ Er komt een uitgebreide borrelkaart in het sfeervolle café dat volgend jaar haar vijftigste verjaardag viert. ‘Denk aan een plankje kipsaté, mini-hamburgers, spareribs, nacho’s en pizzapunten’, somt Van Gosliga alvast wat lekkernijen op. De reden om het over een andere boeg te gooien, is het feit dat in de huidige aanpak het restaurant en het uitgaan niet goed metelkaar samen gingen. ‘Het bijt elkaar is mijn ervaring. De sfeer van een avondje uit eten gaan past niet bij het uitgaan en een borrel halen in een café. Onze pub- en popquizen doen we op vrijdag bijvoorbeeld op de eerste verdieping, om het restaurant niet in de weg te zitten. Bovendien zijn er voldoende restaurants in Emmeloord. Ik kies nu echt voor een borrelcafé.’ Live-muziek Met ook meer live-muziek wil The Bottom een breed publiek trekken. Bandjes van het Cultuurbedrijf Noordoostpolder krijgen er op vrijdag ruimte om podiumervaring op te doen. Verder komen er meer beeldschermen waarop alle sportevenementen live te volgen zijn. Daarnaast blijft het café ook een gezellig toeven voor gasten die een gezelschapsspel willen spelen. En op de zaterdagse stapavond blijft The Bottom het ontmoetingscentrum voor de stappende jeugd van Emmeloord en omstreken. Van Gosliga ontwikkelt daarnaast arrangementen voor groepen. ‘Grote of kleine groepen, collega’s of vrienden, voor een vaste prijs is iets te regelen, zodat de groep weet waar ze aan toe is. De ervaring leert dat ze dat prettig vinden.’ Aan de gezellige inrichting verandert niks. ‘Nou ja, een paar tafels en stoelen verdwijnen. Verder heeft de inrichting beneden al een podium en is er al een dansvloer.’ The Bottom was met een skihut inrichting boven zijn tijd al ver vooruit. De sfeer van het bruincafé houdt Van Gosliga graag intact. ‘Je kunt het wel hip maken, maar dat voelt al snel koud aan. Bovendien loop je dan zo weer achter de mode aan. Deze warme houten inrichting is tijdloos.’ Cees Walinga

Auteur

redactie