Vissersbond bouwt nieuw op Urk

URK

De Nederlandse Vissersbond, nu nog gevestigd in Emmeloord, start in april met de bouw van het nieuwe kantoorpand aan Het Spijk 20 op Urk.

De bouwtekening is tot stand gekomen in samenwerking met het Urker bedrijf KC Bouwburo & Ingenieurs. Dit bedrijf zal het komende jaar eveneens zorgdragen voor de bouwbegeleiding. Het pand wordt gebouwd door aannemer Van Wijnen samen met installateurs Hoekstra Installatie BV, Heluto en SB Installatietechniek.

Het nieuwe kantoorpand van de Nederlandse Vissersbond, dat gekarakteriseerd wordt door de rechthoekige uitstraling en lichtgrijze steen, zal bijna volledig energieneutraal draaien met behulp van ruim honderd zonnepanelen en een warmtepompsysteem. Daarnaast zal er rondom het pand ruime parkeergelegenheid gerealiseerd worden. De oplevering van het kantoorpand staat gepland voor het einde van het jaar.