Geduld nodig voor sloop en bouw in Nagele

NAGELE

De grote vraag in Nagele blijft wanneer de sloop van de Noorderwinkels van start gaat en deze puist in het dorp wordt opgeknapt.

‘Vorig jaar is ons verteld dat het na de zomervakantie zou gebeuren, maar dat is natuurlijk een ruim begrip. We zijn nog steeds na de zomervakantie’, zegt Simon Doornbos, voorzitter van Dorpbelang Nagele, na afloop van de jaarvergadering van de vereniging. Ook de bouw van de appartementen op het Schokkererf, waarvoor een kant en klaar plan klaar ligt laat op zich wachten. ‘Jammer want we willen graag vooruit’, zegt Doornbos en ‘het is een belangrijke zichtlocatie’. ‘We zijn ervan overtuigd dat het gaat gebeuren, maar het is een kwestie van tijd. We moeten geduld hebben.’ Dat de sloophamer nog niet in de gebouwen van de Noorderwinkels is gezet, hangt samen met het uitblijven van een handtekening die nodig is om te kunnen breken.’