Aanleg van rotonde Nagelerweg start 14 mei

EMMELOORD

De aanleg van een rotonde op het kruispunt Nagelerweg, Randweg en Amsterdamweg door KWS Infra BV uit Zwolle start op 14 mei en duurt naar verwachting tot 20 juli.

De rotonde wordt in één keer geheel opgebroken. Daarom is het kruispunt voor alle verkeer afgesloten. Dat geeft hinder, maar levert straks een betere doorstroming van het verkeer op, stelt de gemeente. Via een motie heeft de gemeenteraad gekozen voor een rotonde in plaats van renovatie en vervanging van de verkeerslichten.

De kruising is een belangrijk knooppunt in de verkeersdoorstroming van Emmeloord-bedrijventerrein Nagelerweg en woonwijk De Zuidert. Door de rotonde verbetert de doorstroming en de verkeersveiligheid.

De inwoners uit De Zuidert en omliggende bedrijven krijgen een uitnodigingsbrief voor een inloopbijeenkomst op 25 april en 1 mei. Op 25 april kunnen inwoners in buurthuis De Brulboei terecht voor vragen over het werk en omleidingen. Deze inloopbijeenkomst vindt plaats tussen 18.00 en 20.30 uur. Op 1 mei kunnen de ondernemers hiervoor in het gemeentehuis terecht. Deze inloopbijeenkomst vindt plaats tussen 16.00 en 18.30 uur. De aanlegplannen en de omleidingsroutes liggen dan ter inzage en worden toegelicht. Actuele informatie hierover staat op www.noordoostpolder.nlwerk-aan-de-weg