Haven Urk inspireert kunstenaars

Urk

Nationale en internationale kunstenaars zijn deze week te gast op Urk en in de Noordoostpolder om de meest pittoreske plaatsen vast te leggen. Het weer hield echter geen rekening met het artistieke bezoek en afgelopen maandag en dinsdag moesten de kunstenaars regenbuien trotseren om te kunnen werken.

De kunstenaars zijn tot en met vrijdag actief op Urk en in de Noordoostpolder. De locaties waar de kunstenaars staan worden dagelijks gedeeld door Tourist Info Urk. Het project wordt georganiseerd door Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek in samenwerking met Stichting Urk Promotie en Stichting evenementen Noordoostpolder.


Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door Anjer Cultuurfonds en Gemeente Urk. De resultaten van de artistiek week worden de daarop volgende week tentoongesteld in Cultuur-eus Urk en Cultuurbedrijf Theater het Voorhuys in Emmeloord en tot 24 augustus in het gemeentehuis te Urk. De werken worden te koop aangeboden.


Auteur

Joshi Kuiper Redacteur