Jeugdig theaterspel

Emmeloord

De Theaterwerkgroep jongeren van Cultuurbedrijf Noordoostpolder brengt op de zaterdagen 2 en 9 juni twee voorstellingen op de planken van het Cultuurbedrijf.

Theaterwerkplaats 1 brengt zaterdag 2 juni om 20.00 uur het stuk ‘Laten we gaan varen’. De voorstelling gaat over het grote feest van Lara, twee pepervaatjes opsnuiven met je linkerneusgat, garnalenvoer, twee gedachten één lichaam, assimilatie, bier en tieten, het licht groeten en een heleboel flashbacks. De voorstelling gaat over jongeren die na een legendarisch feest zijn gaan varen, in een storm terecht komen en aanspoelen op een eiland. De prinsesjes, de binken en de knurftjes hebben allemaal een eigen samenleving gecreëerd om zo te kunnen overleven. Carlos houd de veranderingen bij als onderzoek. Wie haalt de prinsesjes van dit ‘Er-is-hier-helemaal-geen-wifi-eiland’? Wat is een mens 2.0? Hoe zijn de jongens zonnekinderen geworden? En waarom wilde Anouk eigenlijk gaan varen? De regie is in handen van Renée Buys en de entree is gratis.

‘Er gebeurt hier nooit iets’. Zo heet de voorstelling die een week later - op zaterdag 9 juni - wordt gegeven door Theaterwerkplaats 2. Het is een voorstelling over survival of the fittest, een wereldreis, verkering vragen, een kop als een tomaat, Dora, op kamers gaan, ruzie met je beste vriend, roze koeken en een schoolfeest. ‘Er gebeurt hier nooit iets’ is een voorstelling over een dag op een middelbare school en alles wat daarbij komt kijken. Het gaat over huiswerk maken, ergens bij willen horen, hormonen die door je lijf gieren, bang om in mootjes te eindigen, geesten oproepen en vriendschap. De jongerengroep geeft het publiek een kijkje in de wereld van de puber op school. Renée Buys is verantwoordelijk voor de tekst en de regie. De voorstelling begint om 20.00 uur en de entree is gratis.