Noppop blijft vernieuwen

Emmeloord

Het is al weer de zesde editie van het meest eigenwijze festival van Nederland, als Noppop zaterdag 7 juli de poorten opent op natuurterrein Het Schoterveld nabij Bant. Maar dat de sleur er nog niet in zit willen de heren van Noppop graag laten zien.

Door de jaren heen zijn er al heel wat ‘kindjes’ geboren aan de vergadertafel van de organisatie. Zo zagen bezoekers onder anderen al een cocktailbar, een camping en - vorig jaar - met de Pioneer Run steeds wel weer nieuwe dingen verrijzen. Allemaal zaken die de bezoekers komende editie weer tegenkomt. Zo maakt de Pioneer Run ook dit jaar weer de sportieveling in de mens wakker. Met twaalf vernieuwde robuuste obstakels in het water, het bos en de unieke zandafgravingen nabij, is dit een prachtige warming up voor het festival. De obstacle run start om 15.00 uur op het festivalterrein.

Vanaf 19.00 uur gaat de festivalganger het dan echt druk krijgen. Naast een overvloed aan food en drinks stands, biedt Noppop muziek in de meest uiteenlopende stijlen op maar liefst zes podia verspreid over het vernieuwde terrein. Talent van eigen polderklei krijgt ook nu weer de ruimte. Zo kunnen de bezoekers Backland, Miriam Maas, Birdshaker en Close to Soul verwelkomen.

Ook van verdere oorden heeft Noppop enkele waanzinnige acts weten te strikken. Wat te denken van Small Town Crooks of The Bounty Hunters met The Voice-finalist Johannes Rijpma in de gelederen. Ook Jelle B komt langs dit jaar, de Peptones gaan een show geven en dat is nog lang niet alles.

Het terrein heeft een complete make-over gekregen dit jaar. De nieuwe boulevard met plein langs het water komt de sfeer zeker ten goede.

Het is gerechtvaardigd te zeggen dat elk soort muzikant zijn of haar ei kwijt kan op Noppop. Tegelijk betekent dit dat de muziekliefhebber niet kan verliezen op Noppop. Voor elk wat wils. Kaarten bestellen kan via www.noppop.nl.