NOP zoekt nieuwe jeugdburgemeester

Emmeloord

De gemeente Noordoostpolder is voor het schooljaar 2018-2019 op zoek naar een nieuwe jeugdburgemeester. De huidige jeugdburgemeester Willemengs Schutte neemt na de zomervakantie afscheid.

Kinderen uit Noordoostpolder, die niet op hun mondje zijn gevallen en het leuk vinden om met of namens de burgemeester de gemeente te vertegenwoordigen bij evenementen, herdenkingen en bijzondere ontvangsten. Denk bijvoorbeeld aan het ontsteken van de vlam op 4 mei of de ontvangst van Sinterklaas.

Doeners met een droom

De jeugdburgemeester mag ook zelf met ideeën komen en meedenken met de politiek. Aan welke (jeugd)onderwerpen moeten we meer doen, zodat het nog leuker wordt om te wonen en te leren in Noordoostpolder? En hoe wil je dat regelen? Een debat in de gemeenteraad, posters ophangen of andere kinderen interviewen? Kortom, de gemeente zoekt doeners met een droom.

Wie mogen er allemaal solliciteren?

Alle kinderen die wonen in Noordoostpolder en nu in groep 7 van een basisschool of school voor speciaal onderwijs zitten, mogen solliciteren. Ze moeten enthousiast zijn en niet bang zijn om voor een grote groep mensen te staan en die ook nog eens kunnen toespreken. Kinderen die het leuk vinden om iets voor andere kinderen te betekenen.

Vraag aan je ouders of je mag solliciteren en schrijf een brief aan burgemeester Aucke van der Werff, waarin je uitlegt waarom jij de beste jeugdburgemeester bent. Laat je ouders de brief mede ondertekenen en stuur de brief voor 14 juni naar Postbus 155, 8300 AD Emmeloord. Mailen mag ook naar: r.groenendijk@noordoostpolder.nl

Selectiemiddag

Op woensdagmiddag 4 juli houdt de gemeente een selectiemiddag in het gemeentehuis. Kinderen die worden uitgenodigd krijgen tijdig bericht.