Circus slaat tenten op bij Netl

Kraggenburg

Cirque Moustache doet dinsdag 24 juli Netl aan tijdens de zesde zomertour die het circus onderneemt. Een groep enthousiaste artiesten brengt ook dit jaar een nieuwe energieke familieshow, genaamd ‘Bravoure’.

De naam van de voorstelling zegt het al. Moed, spanning en stunts. Daarvoor is een echte stuntman nodig. Maar is die wel op tijd aanwezig?

Cirque Moustache reist door Nederland met een prachtige circustent. Ook gaan er klassieke circuswagens mee op tour en kan het publiek zich op elke locatie voorafgaand aan de voorstelling vermaken op de Kinderkaravaan. Er zijn verschillende circusmaterialen om mee te oefenen, kermisspelen voor jonge en oud, sideshows met de meest wonderbaarlijke verschijningen, en natuurlijk kun je genieten van de traditionele popcorn en suikerspinnen. Op sommige locaties worden ook workshops gegeven, zodat kinderen in 2 uur tijd worden klaargestoomd om als circusartiest een echt optreden voor de ouders te geven.

Ook dit jaar zijn er weer bijzondere artiesten te zien in de show uit binnen- en buitenland. Ida Cramer, Coco Perraglie, Daniël Siegmund, Berl Both, Sabine Lustig, Sequoia van Ekeren en natuurlijk circusdirecteur Jasper Riedeman zijn te zien.

Cirque Moustache is naast een circus met professionals ook een plek waar artiesten in opleiding de kans krijgen zich te laten zien. Zowel voor studenten van een circusopleiding als voor jongeren van de vele jeugdcircusscholen. Het circus is ontstaan vanuit de werkzaamheden voor De Utrechtse Circusschool: Circus DIEDOM.

Cirque Moustache is opgericht door Jasper Riedeman: ‘Je kunt gerust zeggen dat het circus bij mij een uit de hand gelopen hobby is. Als dertienjarige jongen kwam ik in aanraking met jeugdcircus en leerde daar bijna alle circustechnieken. Na het krijgen van lessen ging ik assisteren, doceren en uiteindelijk zelf een circusschool runnen. Zelf optreden doe ik nog maar zelden en ik heb mij volledig gestort op circuseducatie. Toen er een gebruikte circustent voorbij kwam, heb ik mijn spaarrekening geplunderd en ben ik naast mijn werkzaamheden bij het jeugdcircus gestart met een echt circus: Cirque Moustache.’

De tour van Cirque Moustache, die startte op 12 juli, eindigt op 30 augustus. Op 23 plekken door het hele land, van Utrecht tot Brabant en de Achterhoek, is de voorstelling te zien. De volledige speellijst staat op de website van Cirque Moustache. Kaartjes voor de voorstelling zijn inclusief twee tickets voor een activiteit op de Kinderkaravaan. Kaarten zijn te koop op de website van Cirque Moustache: www.cirquemoustache.nl.