Vermaarde musici in Grote Kerk Blokzijl

Blokzijl

Blokzijl Klassiek brengt vrijdag 6 juli om 20.00 uur Hannes Minnaar en Isabelle van Keulen naar de Grote Kerk van Blokzijl.

‘Hij is een briljant pianist met zijn onnavolgbaar mooi spel en zijn oorstrelende klanken! Hannes Minnaar heeft gouden handen,’ schreef de pers over deze pianist. Isabelle van Keulen wordt geroemd om ‘de buitengewone muzikaliteit en de levendige, sublieme klank’. ‘Haar spel is in één woord magisch.’

Deze twee vermaarde musici komen graag in de Grote Kerk van Blokzijl. De uitmuntende akoestiek en het aandachtige concertpubliek vormen een grote aantrekkingskracht voor veel musici.

Hannes Minnaar sloot zijn studie aan het Amsterdams Conservatorium af met een 10, won een derde prijs op de Koningin Elisabeth Wedstrijd in Brussel en de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding van het ministerie van OCW aan een klassiek musicus. De pianist geeft recitals in heel Europa, Japan en China en soleert met vele orkesten. Inmiddels heeft hij verschillende cd’s op zijn naam staan, die lovend zijn ontvangen.

Isabelle van Keulen kreeg internationale bekendheid, toen ze op haar achttiende de fameuze ‘BBC Young Musician of the Year Competition’ won. Ze behoort nu tot de grootste violisten van deze tijd. Ze musiceerde wereldwijd met gerenommeerde orkesten en met dirigenten als Valery Gergiev, Philippe Herreweghe en Sir Roger Norrington. Met Hannes Minnaar heeft ze onlangs alle vioolsonates van Beethoven opgenomen. Deze opnames worden briljant genoemd.

Tijdens het zomeravondconcert op vrijdag 6 juli brengen de beide musici twee vioolsonates van Beethoven: de lyrische en ietwat weemoedige ‘Frühlingssonate’ en de virtuoze en dramatische ‘Kreuzersonate’. Hannes Minnaar speelt bovendien Beethovens poëtische pianosonate ‘Opus 10 no 1’.

De musici laten Beethoven horen zoals hij was: weerbarstig, hartstochtelijk, weemoedig en teder.

Reserveringen (bij voorkeur) via www.blokzijlklassiek.nl en bij Jan Broekhuizen, telefoon: 06-15368085 (na 18.00 uur).