Park als één groot podium

Emmeloord Het Cultureel buitenfestival Oord vindt zaterdag 21 juli plaats. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement is Park West omgetoverd tot een groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst, muziek en alle mogelijke vormen van deze disciplines.

Dit jaar vindt de dertiende editie plaats met als thema ‘Energie’. Gedurende het festival gaan de aanwezigen op zoek naar de positieve dingen waarvan je energie krijgt. Optredens, straattheater en een hoop gezelligheid geven de bezoekers energie. Onder het genot van een Oord-biertje, met een picknickkleedje op het gras én muziek ter begeleiding, wat wil een mens nog meer?

Voor het ontwerp van de poster heeft de organisatie via Facebook een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Er kwam een aantal ‘waanzinnig leuke en creatieve ontwerpen’ binnen, zoals de organisatie stelt. Het winnende ontwerp kwam van Maartje Louwers. ‘Zij heeft een prachtig ontwerp gemaakt. Een lamp, met daarin de letters Oord en op de achtergrond de poldertoren in golvend water. Het ontwerp sluit perfect aan bij ons thema.’ Het ontwerp is niet alleen op de poster van het festival te vinden, maar ook op de t-shirts van de vrijwilligers, de polsbandjes en de consumptiebonnen.

Dit jaar is de samenwerking met het Cultuurbedrijf Noordoostpolder en de Kunstbende verder verbeterd, met een aantal mooie optredens op Oord tot gevolg.

Oord vindt zaterdag 21 juli plaats van 14.00 tot 00.00 uur.