Traveling in Baroque op Scandinavische toer

Emmeloord

De jaarlijkse klassieke concertreis Travelling in Baroque staat dit jaar in het teken van Scandinavië. Zaterdag 11 augustus tussen 10.00 en 17.00 uur maakt de reis stops in Emmeloord, Espel, Creil en Bant.

De jaarlijkse zomerreis door Noordoostpolder komt op bijzondere locaties waar de hele dag topensembles het reizend publiek met warme klanken uit het hoge Noorden ontvangen. Het festivalthema van dit jaar is namelijk ‘Muziek van het hoge Noorden’.

De zomerreis start om 10:00 in De Hoeksteen in Emmeloord met barokmuziek van Buxtehude, gespeeld door het Apollo Ensemble, in een bezetting met twee violen, viola da gamba en orgel. Na afloop van dit concert gaat het publiek onder carillonspel van Anne Kroeze in drie groepen uiteen. Ook Kroeze speelt Scandinavische muziek. Publiek dat de reis per fiets maakt gaat eerst naar Espel, waar het Doelenkwartet Finse muziek van Sibelius speelt in de kerk Una Sancta.

Het is ook mogelijk met de festivalbus mee te gaan. Die rijdt vanuit Emmeloord richting de Ontmoetingskerk in Creil, waar leden van het orkest van de achttiende eeuw romantische muziek spelen van onder anderen Berwald. De mensen die de toer per eigen auto doen gaan op weg naar de Bantsiliek. Daar wordt zeventiende eeuwse muziek gespeeld van het Deense hof door het Hathorconsort, een Belgisch ensemble met oude strijkinstrumenten en luit.

Er is meer in de Bantsiliek: in aansluiting op het Scandinavische thema, waar volksverhalen altijd een grote rol speelden, vertelt Hans Crebas tussen de concerten door in de panoramazaal van de Bantsiliek het verhaal van zijn jeugd in Bant. De concerten zijn om 11.45, 14.00 en 16.00 uur, op alle drie locaties drie keer. Meer informatie en kaarten via www.travellinginbaroque.com en 0320-227718.