Tuinconcerten op de zeebodem

Emmeloord

Groei & Bloei Noordoostpolder houdt weer Zeebodem Tuinconcerten. De concerten vinden plaats op vrijdagavond 3 en zondagmiddag 5 augustus in de Lancaster Garden in Emmeloord en in de tuin van Galerie De Paardenstal in Espel.

Kaarten zijn in de voorverkoop te reserven en vanaf een half uur voor aanvang van het concert bij de entree van de tuin. Voor meer informatie: www.noordoostpolder.groei.nl.

Them Lewis Boys

Vrijdag 3 augustus om 19.30 uur treden Them Lewis Boys op in de Lancaster Garden aan de Lindeweg 6 in Emmeloord. Een authentieke drumkit, gitaar, basgitaar en versterkers met daarnaast een zwarte vleugel met witte stippen. Met een traditionele bezetting brengt Jeroen Sweers met zijn partners Willem de Roode, Rene Postma en Matthias van Olst een eerbetoon aan de nog levende Rock ’n Roll legende Jerry Lee Lewis. Jeroen Sweers, pianist en zanger, trad op met Jaap Dekker in theatershow the Grand Piano Boogie Train en deed veel nationale en internationale festivals aan met zijn eigen Jeroen Sweers Boogie Woogie band. Willem de Roode doet niks liever dan optreden. Bassist René Postma is, naast live muzikant en producer, werkzaam als muziekdocent. Matthias van Olst drumt, speelt percussie en schrijft teksten. Hij speelt in verschillende bands (jazz/pop/rock/soul).

La Dolce Vita

Zondag 5 augustus om 14.00 uur treedt strijkkwartet La Dolce Vita op in de tuin van Galerie De Paardenstal aan de Noordenmiddenweg 2-1 in te Espel. Sinds 1998 stelt strijkkwartet La Dolce Vita zich de opdracht een grote variatie aan muziekstijlen aan te bieden aan een gevarieerd publiek. De wisselende muzikanten geven concerten, maar verzorgen ook muzikale begeleiding bij bijzondere gelegenheden. Tom Moonen groeide op in Amsterdam en studeerde altviool aan het conservatorium van Amsterdam. Hij was verbonden aan het Jeugd Orkest Nederland, het Nederlands Jeugd Strijk Orkest, het Nationaal Jeugd Orkest en het Ricciotti ensemble.

Ook remplaceert hij bij het Residentie Orkest en het Promenade Orkest. Anita Jongerman begon haar eerste vioollessen op zesjarige leeftijd in Heerde. Zij studeerde aan het conservatorium in Amsterdam en Utrecht. Zij was verbonden aan het Magogo Kamerorkest en tegenwoordig is zij eerste violiste bij het Noord Nederlands Orkest. Annerieke Nentjes komt uit Emmeloord en speelt ook viool. Na haar studie aan het conservatorium speelt zij sinds 2005 in het Magogo kamerorkest en daarnaast remplaceert zij regelmatig bij het Gelders orkest en verder bij een aantal verschillende andere ensembles en kamerorkesten. Sander van Berkel werd geboren in Amersfoort en begon zijn cellolessen op 7 jarige leeftijd. Hij rondde zijn Masterstudie cello af door solo te spelen met het conservatoriumorkest van Gent, Tilburg en Maastricht. Sinds 2008 is hij lid van het Aeolus cellokwartet.