Brand in stoppelveld aan Pilotenweg Emmeloord

Emmeloord

De brandweer moest zaterdag rond 04.15 uur in actie komen voor een brand in een geoogst graanveld aan de Pilotenweg in Emmeloord.

Het stoppelveld ligt naast een zorgboerderij. Alle aanwezigen in de boerderij zijn uit voorzorg wakker gemaakt mocht de brandweer moeten ontruimen. Maar dat was niet nodig.

De brand veroorzaakte veel rookontwikkeling, dat over de woonwijken van Emmeloord trok. Er was korte tijd sprake van flinke stankoverlast. Tientallen mensen werden hierdoor wakker. Omwonenden werden geadviseerd ramen en deuren te sluiten.

Volgens de brandweer is het veld, met recent geoogst graan, voor net iets meer dan de grootte van een voetbalveld verbrand. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend, aldus de politie. De Pilotenweg was lange tijd voor het verkeer afgesloten.


Auteur

Joshi Kuiper Redacteur