Passerende chauffeur gooit sigaret weg; auto met stro in brand

Nagele

Een kleine vrachtwagen geladen met stro is dinsdagochtend volledig uitgebrand op de A6 bij Nagele. Het vuur is waarschijnlijk ontstaan omdat een inhalende chauffeur een sigaret uit het raam gooide.

De brand ontstond even voor 09:30 uur in het stro in de laadbak. De chauffeur van het voertuig merkte dit op tijd op en wist te parkeren op de vluchtstrook. Het vuur greep snel om zich heen, waardoor ook de cabine vlam vatte. Bij aankomst van de brandweer stond de bestelwagen al volledig in lichterlaaie. Ook een deel van de berm had al vlam gevat. Een aanhanger achter de bestelwagen kon nog wel worden gered.

Schuim

De brandweer zette twee blusvoertuigen in om de forse brand te blussen. Het schuimblusvoertuig uit Lelystad kwam ter plekke om de brandweerwagens van extra water te voorzien. Na een half uur was het vuur geblust.

De bestuurder van de bestelwagen liep lichte brandwonden op en kon door ambulancepersoneel ter plekke worden behandeld. Hij kon bij de brandweer koelen en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Het verkeer op de A6 stond enige tijd in de file omdat de rechterrijstrook was afgezet. Het wegdek wordt momenteel uitgebreid schoongemaakt.