Man opgepakt na steekincident in De Zuidert Emmeloord

Emmeloord

De politie heeft vrijdagmiddag rond half vijf in de Medemblikpad in Emmeloord een 40-jarige man opgepakt die verdacht wordt van een steekpartij eerder op de middag in de Hindeloopenstraat. 

Daarbij raakte een vrouw gewond. Zij is naar een ziekenhuis gebracht. Een andere persoon raakte licht gewond en kon ter plekke behandeld worden. De politie begon vervolgens een klopjacht naar de dader. Er was eerder  in de middag al Burgernet ingeschakeld om de man te vinden.

De politie verzamelde zich uiteindelijk bij een woning aan het Medemblikpad in Emmeloord. De mogelijk gewapende verdachte van het steekincident bevond zich daar, samen met een man, vrouw en een hond. Agenten omsingelden lang het huis en ook een politiehelikopter hing boven de wijk. Omstanders werden op ruime afstand gehouden. 

Uiteindelijk is een arrestatieteam ter plekke gekomen om een inval te doen. De man en een vrouw werden geschrokken uit het huis gehaald en zijn opgevangen door de politie. Ook hun hond werd naar buiten gebracht. De verdachte man is even later ook in hetzelfde huis aangehouden door de gemaskerde agenten. Hij is geblinddoekt afgevoerd naar het politiebureau. Volgens een woordvoerder van de politie was er aldaar geen sprake van een gijzeling.

.

 

 

.