Jan koopt kantinelucht

ESPEL

Het dorp liep uit voor een veiling van de inventaris, een bescheiden staartje van de grote veiling eerder, die maarliefst 140.000 euro opbracht voor de nieuwe multifunctionele sportaccommodatie, die in juni geopend werd. De gasten konden bieden op oude stoelen, barkrukken en andere inventaris die de herinnering aan de oude kantine levend moeten houden. Op de gekste dingen werd geboden, zoals de drempel die het hoogteverschil door verzakking moest compenseren. De zak lucht die onder de hamer ging, noemde veilingmeester Gilbert Bastiaanssen wel heel bijzonder. ‘Dat heb ik nog nooit geveild.’

Koper Jan Knorren is er blij mee en heeft beslist geen kat in de zak gekocht. De 53-jarige was en is speler, leider, bestuurslid en supporter van de club. ‘Weemoed is het niet hoor. De oude kantine was op. Je schaamde je op het laatst om er nog gasten te ontvangen. We hebben een prachtig nieuw gebouw, maar er liggen wel heel veel mooie herinneringen.’ De zak lucht verschrompelt overigens inmiddels wel. ‘Ja de nostalgische lucht van rook, want er is heel wat afgerook in de kantine, bier, koffie, zweet en deodorant uit de kantine is nu in mijn woning.’

Wat hij voor de zak bood laat hij in het midden. De veiling van de kantine-inventaris bracht rond de 2500 euro op, wat ten goede komt aan de stichting MFS.