Twee keer brand binnen zes uur tijd in de Botenbuurt in Emmeloord

Emmeloord

In de Botenbuurt in Emmeloord heeft woensdag twee keer brand gewoed.

De eerste brand begon rond 17:30 uur in een schuurtje met een rietenkap achter een woning aan de Bossulaan. Dit was met behulp van omstanders, de politie en de brandweer snel geblust waardoor erger werd voorkomen. 

Rond 22:30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een containerbrand aan de Karekiethof, wat na een rectificatie de Klipperstraat, vlak achter de Bossulaan, bleek te zijn. Daar stond in een achtertuin van een woning de inhoud van een kliko in brand. Buurtbewoners hoorden een knal waarna zij de beginnende brand ontdekten en 112 belden. De brandweer heeft ook dit brandje snel weten te blussen. De oorzaken van beide brandjes zijn nog onduidelijk.