Urk loot DOVO voor landelijke KNVB-beker

URK

SV Urk heeft zich woensdag geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker na de knappe 0-1 zege op derdedivisionist Blauw Geel ‘38 uit Veghel. Het Urker doelpunt kwam een kwartier voor tijd van de voet van Gerrit Tol. In het hoofdtoernooi, waarin Urk uiteraard hoopte op een topclub uit de Eredivisie, lootte de hoofdklasser zaterdagavond DOVO uit Veenendaal. De wedstrijd is dinsdag, woensdag of donderdag 25, 26 of 27 september. Flevo Boys haalde woensdag het nationale bekertoernooi net niet. In de verlenging verloren de Emmeloorders met 1-4 van OJC Rosmalen. Na de reguliere speeltijd stond 1-1 op het scorebord. Een discutabele goal van de thuisclub waarbij de grensrechter aangaf dat de bal over de doellijn was geweest, noopte Flevo Boys tot een alles of niets offensief. Dat werd niets toen de thuisclub uitliep naar 1-4.