Mogelijk wietplantage in woning centrum

Emmeloord

In de uitgebrande woning aan de Lange Nering in Emmeloord, was mogelijk een wietplantage. Politie en brandweer zijn druk bezig met het onderzoek.

Dinsdagochtend werd de schade pas goed zichtbaar na de brand die in de nacht ervoor woedde in de woning aan de Lange Nering. De brand en het bluswater veroorzaakte, naast de uitgebrande woning, flinke schade in de naastgelegen woningen en beneden gelegen winkels.

Een lingeriezaak, boekenwinkel en Holland & Barrett moesten dinsdag hun deuren gesloten houden om de schade te bekijken en het water uit hun winkels te laten zuigen.

Hennepkwekerij

De politie en brandweer zijn ondertussen gestart met het onderzoek naar de oorzaak van de korte maar felle brand. Omstanders en buurtbewoners denken te weten wat de brand veroorzaakte. "Als je zo naar binnen kijkt, zie je nog allerlei vreemde spullen hangen dat duidt op een hennepkwekerij." De politie kon deze geruchten nog niet bevestigen en is bezig met uitgebreid sporenonderzoek.

De brandweer kwam dinsdagmiddag in actie om smeulende resten na te blussen en de politie te helpen bij het onderzoek. De gealarmeerde hoogwerker midden in de winkelstraat trok veel bekijks van winkelend publiek.