Bestuurder weigert ademanalyse na aanrijding in Emmeloord

Emmeloord - Een bestuurder botste vannacht tegen een paal op de kruising van de Marknesserweg en de Kamperweg in Emmeloord. De verdachte verzette zich hevig toen agenten hem wilden aanhouden.

Het ongeval vond plaats omstreeks 3.30 uur. Naast de politie en ambulance, werd ook de brandweer opgeroepen. Het slachtoffer zou bekneld in het voertuig zitten. Al voordat men kon uitrukken, bleek daar toch geen sprake van. De brandweer kwam daarom niet ter plaatse.

Verzet

De bestuurder raakte niet gewond, maar is wel gecontroleerd door ambulancepersoneel. Even later hielden agenten hem aan. De automobilist weigerde ademanalyse, om te controleren of alcohol genuttigd zou hebben, en was in het bezit van harddrugs. Dat liet de politie weten. De verdachte verzette zich bij zijn aanhouding, maar is uiteindelijk onder controle naar het cellencomplex gebracht. Daar is hij ingesloten voor verder onderzoek.

Eén van de voorwielen van de auto brak door de flink klap af. Het voertuig is met zware schade door een berger weggesleept.