Ruim 300 matches tijdens banenbeurs in luchthaventerminal

Lelystad - Maar liefst 800 werkzoekenden vonden afgelopen donderdag de weg naar Flevolands grootste banenbeurs ooit. Onder het motto ‘Vliegensvlug Naar Werk!’ werden er 314 matches gerealiseerd, wat betekent dat deze werkzoekenden concreet uitzicht hebben op werk.

In terminal Lelystad Airport

Vliegensvlug Naar Werk! werd gehouden in de nieuwe terminal van Lelystad Airport op de landelijke Dag Van de 1000 Voorbeelden, waarbij werkgevers die actief zijn op de inclusieve arbeidsmarkt in het zonnetje werden gezet. Het banenevent was de tweede Lelystadse editie van de succesvolle Flevoland Werkt! Banencarrousel van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF), die eerder de steden Almere, Dronten en Emmeloord aandeed.

Vraag en aanbod bij elkaar brengen

Werkbedrijf Lelystad nam samen met UWV en Flevoland Werkt! het initiatief voor de grote banenbeurs, die donderdagmorgen met een gongslag door wethouder John van den Heuvel werd geopend. Van den Heuvel heette ruim tachtig werkgevers welkom en toonde zich verheugd met de samenwerking met Lelystad Airport die de nieuwe terminal, conferentieruimte en parkeerplaats beschikbaar stelde voor de grote banenbeurs. Na afloop van de succesvolle banenbeurs zei de wethouder er van overtuigd te zijn dat evenementen zoals ‘Vliegensvlug naar Werk!’ de juiste instrumenten zijn om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar te brengen. Hij sprak de wens uit dat er nog dit jaar een tweede editie komt.

Seminar

Aansluitend op het banenevenement organiseerde het Lelystad Akkoord in de middag voor Lelystadse werkgevers een seminar in het kader van inclusief werkgeverschap. Gastspreker was Henri de Groot, hoogleraar Regionaal Economische Dynamiek aan de Vrije. Voor een gehoord van honderd werkgevers schetste hij het brede perspectief van de Nederlandse economie om vervolgens op de arbeidsmarktsituatie in Flevoland in te gaan.