Doorgaan Obstacle Challenge Urk onzeker

Urk - De organisatie van de Obstacle Challenge Urk heeft problemen om de vijfde editie van dit jaar, die op 6 juli gepland staat, financieel rond te krijgen.

‘Er is nog een tekort van 2000 euro op een totale begroting van rond de 12.000 euro’, zegt voorzitter Jacob Hoekstra. ‘Als dat geld er niet komt gaat de lustrumeditie dit jaar niet door.’ De organisatie heeft al veel pogingen ondernomen om de centen bijeen te krijgen, maar slaagt er niet in.

Vorig jaar deden 150 mensen mee en dit jaar is de verwachting dat er 250 sportievelingen aan de start verschijnen. Het gat in de begroting dichten door de deelname duurder te maken, wil de organisatie niet. ‘We willen juist een laagdrempelig evenement, waaraan iedereen mee kan doen.’

De stichting heeft dinsdag 16 april als deadline aangegeven. Sponsoren die de Obstacle Challenge Urk met een sponsorbedrag willen redden kunnen contact opnemen met Jacob Hoekstra, tel. 06-23650598 of mailen naar info@obstaclechallenge.nl.

Ondertussen gaan de voorbereidingen wel gewoon door. ‘We willen er klaar voor zijn. De insteek blijft gelijk aan die van vorig jaar, de reacties van de deelnemers waren positief. Als organisatie hebben we het parcours wel iets aangepast naar aanleiding van de ontvangen feedback, en uiteraard ook wat nieuwe elementen erin verwerkt.’