Veiling in Rutten voor MFA levert meer dan 155.000 euro op

Rutten - De grote veiling in Rutten voor de bouw van het MFA in het dorp heeft zaterdagavond meer dan 155.000 euro opgeleverd. De laatste centen worden nog geteld.

Arianne Wondergem de Groene, voorzitter van Dorpsbelang Rutten, is bijzonder in haar nopjes met deze onwaarschijnlijk hoge opbrengst. 'Het geld brandde in de zakken van de Ruttenaren', stelt ze tevreden vast. 'Dit is ongelooflijk. We hadden natuurlijk in het achterhoofd de opbrengst van de veiling eerder in Espel die 140.000 euro opbracht. Het was niet de opzet bij dat enorme bedrag te komen, maar uiteindelijk zie je dan toch dat er ook wel wat ego in het dorp zit. Toen er 600 kavels verhandeld waren, zaten we al bijna op dat bedrag.'

836 kavels

In totaal gingen er 836 kavels onder de hamer van veilingmeester Gilbert Bastiaansen. Naast de inkomsten uit de veiling leverde ook het buffet voorafgaand aan de veilingavond veel geld op. Er schoven maar liefst 400 inwoners aan bij het buffet en ook de baromzet gaat naar het MFA. Een mooie uitsmijter was de kavel van het eerste feest in het nieuwe MFA. De aanwezigen konden kaartjes kopen voor 25 euro. Ras waren er 200 verkocht. 

Dankzij de enorme opbrengst hoeft de bouwcommissie vooreerst niet te bezuinigen in het bouwontwerp. 'We kunnen nu datgene realiseren wat we willen.' De totale kosten van de bouw van het mfa Rutten worden geschat op 4,2 miljoen euro. In het gebouw komen twee scholen, een kindcentrum en de dorpsruimtes. Inmiddels zijn de piketpalen uitgezet en zijn bomen die in de weg stonden gerooid. 

De volgende fase is de aanbesteding van de klus. Het dorp hoopt dat de bouw zo snel mogelijk kan beginnen.