Tweede 'Thank You For The Music’ in Emmeloord

Emmeloord - De tweede editie van 'Thank You For The Music’ vindt dit weekeinde plaats in MFC Nieuw Jeruzalemkerk in Emmeloord.

KRO-NCRV maakt deze week opnames bij PG Emmeloord van de voorbereidingen van de concertenreeks ‘Thank You for the Music’. In het tv-programma Met hart en ziel van de KRO-NCRV staan verhalen van geloof, hoop en liefde centraal. Presentatoren Jos van Oord, Joanne Bijleveld en Andries Lamain ontmoeten gedreven mensen die hun geloof op originele wijze concreet maken.

Daar past Thank You for the Music prima bij: een projectgroep van meer dan 100 enthousiaste zangers, zangeressen, solisten, band, strijkerskwintet en schimmenspelers voeren drie concerten uit op 5, 6 en 7 april in MFC Nieuw Jeruzalemkerk in Emmeloord.

“We brengen een mix van oudere en recente popmuziek met een link naar geloof en spiritualiteit, in nieuwe, frisse arrangementen. Dit jaar is het thema ‘Thuis is Hier’”, aldus Jan Gerzinus Jongsma en Bert Schonewille-Harkema (organisatoren).

Deze editie van het programma ‘Met hart en ziel’ wordt donderdag 11 april om 16:10 uur op NPO2 uitgezonden.

Tweede keer

Het muzikale project werd in 2017voor het eerst gehouden. Thema is dit keer ‘Thuis is hier’ en het project toont ander gezicht van de kerk. Vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 april zijn er drie concerten van een tachtigkoppig ‘Thank You For The Music’ projectkoor. Zaterdag 6 april is in MFC Nieuw Jeruzalemkerk in Emmeloord een gratis open podium-programma met meer dan twintig koren, muziekgroepen en solisten met vrije in- en uitloop voor publiek.

Het project ‘Thank You For The Music’ is een andere manier van kerk zijn. De concerten van het projectkoor met band, een strijkersensemble en toneelgroep, hebben dit keer een nieuwe - verrassende - theatervorm.

Net als bij het jaarlijkse tvspektakel ‘Passion’ op Goede Vrijdag, hebben de popsongs van de concerten een dubbele bodem. De songs en de uitgespeelde levensfragmenten als verbinding tussen de liedjes vormen samen een groter verhaal rond het thema ‘Thuis is hier’.

Gemeenschap

‘Het is prachtig om de onderlinge gemeenschap binnen het projectkoor te ervaren, ook met mensen van buiten de Protestantse Gemeente Emmeloord. Samen zingen en delen troost, heelt en doet genieten. Muziek heeft de kracht aan die kanten te raken, zonder je direct persoonlijk aan te spreken. Muziek neemt je mee in je eigen gedachten en invulling,’ aldus de enthousiaste initiatiefnemers.

Het thema ‘Thuis is hier’ is ontleend aan een lied dat tijdens het concert gezongen wordt. Dit lied gaat over dat je tevreden moet (leren) zijn met wat je thuis hebt.

Kaarten voor de concerten op 5, 6 en 7 april zijn verkrijgbaar bij christelijke boekhandel De Fakkel in Emmeloord en online via de website thankyouforthemusic.nl.