Muziek op het tulpenveld

Creil - Het openingsfeest van het Tulpenfestival op Goede vrijdag start om 21.30 uur met een optreden van partyband Sunshine op het Tulpenbelevingsveld aan het Creilerpad 14 in Creil.

De drie muzikanten en zangeres maken er samen met het publiek een feest van met nummers van Summer of ’69 van Bryan Adams tot Rosanne van Nick en Simon. Het repertoire is veelzijdig met Nederlandstalige nummers, populaire top 40 muziek en alles wat mee te zingen is uit de top 100.

De straatzangtheatergroep Sjeu uit Vollenhove neemt zaterdag 20 april plaats op het muziekpodium bij het tulpenbelevingsveld. Zij brengen een programma met strijd- en levensliederen. Op zondag is er een optreden van de polderband Pop-Up. Zij spelen onder andere nummers van Coldplay, De Dijk, Adèle en Marco Borsato. Tweede Paasdag 22 april speelt Comaro van 16.00 tot 18.00 uur heerlijke belevingsmuziek op hun eigen wijze.

Tulpenbeleving

Het Tulpenbelevingsveld is het centrale festivalterrein van het Profytodsd Tulpenfestival en is tijdens het hele festival van 19 april tot en met 5 mei dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Op het tulpenbelevingsveld wandel je door een showtuin met bijna 500 verschillende soorten tulpen, maak je een selfie bij de schilderijen van tulpen en leer je over de bollenteelt.

Kinderen kunnen zich uitleven in de zandbak, gemaakt van een ‘echte’ trekkerband, rijden met de traptrekker of schommelen bij de tulpen, zweven in de zweefmolen en springen op het springkussen.