INGEZONDEN | De Natuur, wat doen we ermee?

Emmeloord - De polder wordt groen en groener en alles staat in bloei. Mensen gaan weer wandelen en fietsen, ook in het Emmeloorder bos. Fijn, maar wij (man, hond en ondergetekende) zien hoe er van alles wordt achtergelaten in dit bos.

Dus weer met vuilniszak en prikker het bos in. De hond doet mee en pakt blikjes en plastic flesjes. Vooral in de buurt van bankjes is het raak, want de gemeente is laks met het plaatsen van afvalbakken. Vroeger stond bij elke bank een afvalbak. Een blikvanger aan de Sportlaan in de buurt van de renbaan zou het bos aan die kant schoon houden. Veel schooljeugd komt hier langs en hebben daar net hun blikje leeg en vaak gooien ze dat zomaar weg. Het zou een goede zaak zijn als men op scholen meer aandacht aan dit onderwerp besteedt, in plaats van te protesteren tegen het klimaat. Samen de wereld schoon houden is ook goed voor het klimaat.

Gewoonte

Dan heb ik nog een oproep voor die ene man of vrouw die de prullenbak bij de ingang van het bos aan de Sportlaan voorbij loopt terwijl deze persoon een mandarijn of sinaasappel pelt. De schillen liggen 30 tot 50 meter na de afvalpak in het bos. Hond eet er van en wordt ziek. Schillen doen er maanden over om te verteren. Meneer of mevrouw, bewaar de schillen even en gooi ze later weg of pel het fruit bij de prullenbak. U zal ons er blij mee maken.

Paarden
Er zijn mooie paardenpaden in het bos, maar de Balansruiters gebruiken ze niet. Dat zal een reden hebben, vooral voor de begeleiders denk ik. Zij doen prima werk door de gehandicapte mens te kunnen laten paardrijden. Maar er zijn bij jullie vereniging zoveel vrijwilligers. Kan er iemand met een schop de paardenvijgen opruimen als jullie het wandel- en fietspad gebruiken? Alvast bedankt. Laten we met z’n allen voor de natuur zorgen en er vooral van genieten. 

Greet Netjes, Emmeloord

(De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van ingezonden brieven)