Natuurlijk Flevolandtocht: wandelen door de Flevolandse natuur

Lelystad - De Stichting Peripatoo houdt op zaterdag 20 april voor de veertiende keer de Natuurlijk Flevolandtocht. De wandeltocht voert over Flevolandse paden en wegen en door de prachtige natuurgebieden rond Lelystad.

Bijzondere dieren

De deelnemers ontmoeten tijdens deze wandeltocht in Natuurpark Lelystad talloze dieren die ze in Europa in de vrije natuur niet zo gauw zullen aantreffen. Zij worden in het park gefokt om later elders te worden uitgezet. Zo zijn er onder andere wisenten, pater davidsherten, przewalskipaarden, ooievaars, otters en wilde zwijnen. Wandelaars op de langere afstanden maken bovendien kennis met het vele groen binnen en buiten Lelystad. De tocht is ook zeer geschikt voor beoefenaars van nordic walking.

Verzorging onderweg

De tocht kan in een eigen tempo – zowel individueel als samen met anderen – worden volbracht. Voor de te lopen afstand kan worden gekozen uit 7, 12, 18, 25 en 40 kilometer. Onderweg staan door Perípatoo ingerichte rustposten met koffie, soep, frisdrank en koek.

Start

De start van de wandeltocht vindt plaats vanuit het Restaurant Hajé Natuurpark aan de Vlotgrasweg 11 in Lelystad. Parkeren kan op de parkeerplaats van het Natuurpark. Voor het parkeren op het Natuurpark dient men bij de slagboom een parkeerkaart te trekken, deze dient voor het uitrijden te worden gedecodeerd.

De start is vanaf 08.00 uur ’s ochtends. Op de 40 kilometer kan worden gestart tot 09.00 uur, op de 25 km tot 11.00 uur, op de 18 km tot 12.00 uur, op de 12 km tot 13.30 uur en op de 7 km tot 14.00 uur. Het startbureau sluit om 17.00 uur. 

Inschrijven kan voor 4 euro. Leden van de wandelbond KWBN betalen 3 euro. Herinnering tegen meerprijs.

Kijk voor meer informatie op www.peripatoo.nl