Schokkers komen tot leven tijdens vossenjacht

Schokland – Ruim 250 kinderen gingen zondag op pad met een Speur-Zoek-Kaart op het Noordpunt van Schokland. Ze maakten kennis met het verhaal van het jeugdboek 'Nooit meer terug', dat zich afspeelde op het eiland Schokland rond de tijd van de vreselijke stormen en armoede rond 1825.

De Schat aan verhalendag werd gehouden voor gezinnen met kinderen. Al struinend langs de route werden er letters verzameld. De elf vossen in Schokkker-personages vertelden de bezoekers over de barre Schokkertijd en leerden hen de Schokkerdans. Ook waren er ouderwetse kermisactiviteiten, schoolpleinspelen en stenen-spelen. In de Lichtwachterswoning was muziek.

Speels

Bezoekers maakten op een speelse manier kennis met Nederlands eerste Werelderfgoed. Deze dag is tot stand gekomen door een samenwerking met Hof van Schokland, Ik ben boer: Antoniushoeve, Het Flevo-landschap en Museum Schokland. De vossen kwamen van de toneelvereniging Kraggenburg en van het Cultuurbedrijf.  

Op social media zijn foto’s en verhalen terug te lezen van de bezoekers aan de Schat aan verhalendag van 14 april. De hashtag #schokland wordt gebruikt om alles in beeld te brengen. Eind deze maand worden de winnaars van deze deelwedstrijd bekend gemaakt. Insturen van foto’s, verhalen en filmpjes kan tot en met 22 april.