Jarig bouwbedrijf nodigt leerlingen uit

Emmeloord - Bouwbedrijf Bos uit Emmeloord bestaat dit najaar veertig jaar en wil dat vieren met de leerlingen van groep drie tot en met acht van de basisscholen in de Noordoostpolder.

Eigenaar Dirk Bos: ‘We willen niet alleen ons jubileum vieren, maar ook aandacht vragen voor techniek in onze samenleving. Dat doen we met hulp van de organisatie TechniekTalent.nu en Bouw Adviesteam Flevoland.’

Betere kennis

TechniekTalent.nu verbindt landelijk en regionaal verschillende partijen die zich sterk maken voor het enthousiasmeren van jongeren voor de techniek. Deze organisatie zorgt er onder meer voor dat scholen en bedrijfsleven meer en intensiever met elkaar kunnen samenwerken. Leerlingen ontdekken hoe interessant techniek is. Docenten krijgen meer en betere kennis over hoe techniek een plek kan krijgen in het onderwijs. Bouwadviesteam Flevoland is een groep van samenwerkende bedrijven in en om de bouw.

Bos: ‘We nodigen in de week van 16 -19 september klassen uit op ons bedrijf aan de Bouwerskamp. Elke dag ontvangen we kinderen in vier blokken. Elke groep wordt in tweeën gedeeld. Een deel gaat met elkaar zien, voelen en herkennen wat bouwproducten zijn. Het andere deel gaat metselen. Halverwege ruilen de groepen, zodat iedereen alles heeft gezien en gedaan.’

Metselen

Vrijdag 20 september kunnen de leerkrachten ook komen. Bouwbedrijf Bos, TechniekTalent.nu en Bouw Adviesteam Flevoland zullen ze in een ochtend of middag enthousiast maken voor techniek in het onderwijs. ‘Dat is niet alleen voor leerlingen en docenten belangrijk, maar ook van belang voor de hele samenleving. Zowel in het bedrijfsleven als in het onderwijs weten we allemaal hoeveel vraag er is naar technisch geschoolde mensen’, aldus Dirk Bos.