Eerste 4FREE magazines uitgereikt op ROC Friese Poort

Emmeloord - Studenten van ROC Friese Poort in Emmeloord hebben donderdag uit handen van het Nationaal Comité 4 en 5 mei het 4FREE Magazine ontvangen.

Het komende jaar start het Nationaal Comité een aantal bijzondere projecten in het mbo. Om jongeren in het mbo te laten nadenken over het gedachtengoed van 4 en 5 mei brengt het comité een magazine uit en biedt een daarbij behorende digitale leeromgeving aan.

Het magazine werd donderdag tijdens een zogeheten Vrijheidsmaaltijd, georganiseerd door studenten van ROC Friese Poort, aangeboden. Naast wethouder Marian Uitdewilligen, bewoners en ondernemers namen ruim 250 eerstejaars studenten deel aan de Vrijheidsmaaltijd, waarbij ze met elkaar in gesprek gingen over de thema’s vrijheid en onvrijheid.

Het 4FREE Magazine is gemaakt door en voor mbo-studenten en behandelt thema’s op het gebied van burgerschap, herdenken en vieren. 4FREE Magazine wordt verspreid op alle mbo-scholen in Nederland in een oplage van 60.000 exemplaren.

Lesmateriaal

Het Nationaal Comité maakt lesmateriaal voor verschillende leeftijdscategorieën over 4 en 5 mei, oorlog en vrijheid. Voor de groepen 7 en 8 van de basisschool is het 4 en 5 mei Denkboek ontwikkeld, waarvan ook een speciale editie beschikbaar is voor het Caribische deel van het koninkrijk. In het voortgezet onderwijs kunnen leerlingen zich verdiepen in de oorlogsverhalen uit hun eigen omgeving door mee te doen aan het project Adopteer een monument.