Berthoo Lammers schrijft ‘De Vergelding’

Emmeloord - Deel II van de trilogie “De Smaak van Korenwijn” van Berthoo Lammers, getiteld ‘De Vergelding’ is verschenen.

Het eerste deel ‘30-06’ verscheen in 2017. Lammers besloot eind vorig jaar een vervolg te schrijven. Daarbij is de bijzondere kennis over de jacht verwerkt in een 380 pagina’s tellende spannende thriller. Berthoo Lammers: ‘De gehele verhaallijn speelt zich af in de Uckermark in Oost-Duitsland. Niet alleen is het een prachtige onaangetaste omgeving maar bovenal heeft het gebied een rijke historie. Nog steeds wonen er graven die landgoederen voor de jacht verpachten. De tijd staat er even stil en dat bracht mij op de gedachte een spannende driedelige serie te schrijven.’

Deel I .30-06

Het verhaal vertelt over een Nederlandse jachtheer, Jacques in ’t Gooi, die leefde op een landgoed annex jachtrevier diep in de bossen van de Uckermark in het voormalige Oost-Duitsland waar zijn naïeve vrouw Violetta de Wit, wonende in Nederland om de kost te verdienen, hem regelmatig bezocht. Hieraan kwam abrupt een einde nadat hij na een drijfjacht dood op een jachtkansel werd aangetroffen. Inspecteur Friedhelm Wolff staat voor een moeilijke opdracht. De gevolgen van naïviteit, oplichting en uitbuiting worden pijnlijk zichtbaar. (416 pag.)

Deel II De Vergelding

Violetta de Wit keert kort na de moord op haar man als eenzame weduwe terug naar Nederland. Sindsdien is ze geestelijk een wrak totdat ze na twee jaar ontslagen wordt uit een psychiatrische kliniek. Van een treurende, teleurgestelde weduwe is ze veranderd in een wraakzuchtige vrouw die koste wat kost de moordenaar van haar man wil ontmaskeren. Als ze een vermoeden krijgt wie dat is bedenkt ze een ingenieus plan. Ze gaat terug naar haar voormalige jachtgebied waar ze een ware klopjacht ontketent. (380 pag.)

Deel III De Bittere Beker

Aan deel III wordt nu gewerkt en zal “De bittere beker” gaan heten. Het speelt zich voornamelijk af in en rondom gelijknamig Kasteel Boitzenburg. Deel III levert een uiterst spannende ontknoping op de verhaallijnen van deel I en II die hier op ingenieuze wijze bij elkaar komen. In de trilogie spelen, Vrijmetselarij, rancune, haat, passie en macht een grote rol. De verhalen zijn geschreven onder de dekmantel van de jacht.

www.desmaakvankorenwijn.nl

Het boek is verkrijgbaar bij Boekhandel The Readshop Marsman. De prijs bedraagt € 19,95.