Zwemmer in problemen bij Urk snel gered door Urker jongens

Urk - De hulpdiensten werden zaterdag aan het begin van de avond massaal gealarmeerd voor een drenkeling in het IJsselmeer vlak voor de kust van Urk. Niet alleen de reddingboot van de KNRM, maar ook politie, meerdere ambulances en duikteams van de brandweer gingen onderweg.

De KNRM was al snel bij de zwemmer die in de problemen was geraakt. Aanvankelijk werd gemeld dat de KNRM de zwemmer had gered. Al gauw bleek echter dat een aantal jongens uit Urk de man heeft gered. De KNRM heeft de drenkeling vervolgens opgehaald.

Het slachtoffer werd met onderkoelingsverschijnselen bij het station van de KNRM aan de Domineesweg opgevangen. Daar kwamen de overige hulpdiensten naartoe. Uiteindelijk hoefde het slachtoffer niet naar het ziekenhuis. De brandweer kon onverrichte zaken retour.

Hoe de zwemmer in nood kwam, is nog onbekend. De temperatuur mag dit weekend op sommige plaatsen in Nederland dan wel boven de 20 graden komen, het water in het IJsselmeer is nog niet op een goede temperatuur om te kunnen zwemmen. Daar wordt dan ook voor gewaarschuwd.