Bant en Creil gaan samen voetballen: 'Op het juiste moment'

Bant / Creil - Voetbalclubs SC Bant en SC Creil gaan op alle fronten samenwerken. Dat houdt onder meer in dat beide hoofdmachten van deze clubs worden samengevoegd. Samenwerking vindt op jeugdgebied al langer plaats.

Liefst 96% van de leden die een stem uitbracht inzake de samenwerking, stemde voor een samenwerking tussen beide clubs. Vraag was of, nadat de jeugdafdelingen al eerder samenwerkten, nu ook de seniorenteams van beide clubs moesten worden samengevoegd.

Groot draagvlak

De positief verlopen stemming ging vooraf door een informatiebijeenkomst. Hoewel er bij beide verenigingen nog wel een aantal – vooral praktische – vragen vanuit de zaal kwam, wees alles er tijdens de avond al op dat de voetballers de door de besturen voorgestelde stap wel zagen zitten. Waar twee jaar geleden de handen nog niet in beide dorpen op elkaar gingen, is er nu sprake van een groot draagvlak.

Wim van Wegen, bestuurslid van Bant, is tevreden met de uitkomst van de stemming. 'Dit geeft veel vertrouwen voor de toekomst. Het heeft best de nodige energie gekost, maar het resultaat is fantastisch', vertelde hij. 'Voor de jeugd, die soms al vanaf de C-junioren samen hebben gevoetbald, komt dit precies op het juiste moment.'

In twee dorpen

Ook Creil-voorzitter Jan Boonen is in z'n nopjes, zo liet hij weten. De eerste lichting vanuit de de samenwerking in de jeugd maakt deze zomer de overstap naar de senioren. De jongens kennen elkaar, een gezamenlijk tenue was er al. Boonen: 'Bovendien stelt de KNVB zich erg flexibel op, dat helpt ook. Komend seizoen speelt het eerste elftal de ene thuiswedstrijd in Bant, en de keer erop in Creil. Zo zorg je ervoor dat de inkomsten over beide dorpen worden verdeeld.' De insteek is dat er in het seizoen 2019-2020 vijf seniorenteams actief zijn. 

Kees Maes, nu hoofdtrainer van Creil, wordt de nieuwe oefenmeester van Creil-Bant 1. Intussen zal de werkgroep zich gaan buigen over de verdere toekomst, waarin SC Bant en SC Creil uiteindelijk mikken op een fusie.