Titelstrijd SVM blijft ongemeen spannend, goed Flevo Boys verliest

Marknesse - SVM blijft nog altijd titelkandidaat in de derde klasse D. De ploeg uit Marknesse won zelf nipt van concurrent vv Hoogeveen en bezet zodoende de bovenste plaats.

Het is nog altijd een titelrace om van te likkebaarden. SVM staat dan wel bovenaan met 53 punten uit 23 duels, de mannen van trainer Koos van der Galiën voelen de hete adem van achtervolger Elim in de nek. Elim heeft 52 punten en nog een wedstrijd in te halen. Nieuwleusen volgt op plaats drie met 47 uit 22. Hoogeveen is afgehaakt na de nederlaag in Marknesse. Die ploeg heeft 44 punten uit 23 duels. Er zijn voor SVM nog drie duels te gaan. In het slotstuk treft de ploeg nog SC Lutten, Fit Boys en BSVV. Tegen Hoogeveen kroonde Richard de Boer zich in de slotfase van de tweede helft tot matchwinner. 

Goed is niet goed genoeg

In de hoofdklasse kon Flevo Boys het verschil niet maken tegen ACV, terwijl de Emmeloorders goed voor de dag kwamen. In Assen werd het 2-1. Aran Nijboer scoorde namens de Boys. Trainer Kevin Waalderbos: 'Goed was inderdaad helaas niet goed genoeg. Maar als we dit niveau de komende weken blijven halen, komt de beloning ook. Difficult roads often lead to beautiful destinations', zo schreef de keuzeheer op Twitter. Flevo Boys staat op plaats elf.

Het eigen gezicht

Competitiegenoot SV Urk leed in eigen huis een zure nederlaag. Pas in de slotfase moest de ploeg buigen voor koploper Sparta Nijkerk: 2-3. Trainer Richard Karrenbelt: 'Onszelf in de wedstrijd geknokt tegen een in de eerste helft geweldig spelend Sparta', liet hij via Twitter weten. 'Geweldig teruggekomen van 0-2 naar 2-2. Kansen op meer, maar de goal valt aan de andere kant. Prettig om weer het Urk te zien zoals wij kunnen zijn.'

Overige uitslagen

Nijland - SV Tonego: 3-1
SC Bant - ZZVV: 0-2