Bestuurder lichtgewond bij zwaar ongeval

Emmeloord - De bestuurder van de personenauto die dinsdagochtend omstreeks zeven uur meerdere malen over de kop sloeg bij een ongeval op de Hannie Schaftweg net buiten Emmeloord, had een engeltje op zijn schouder. Het ongeluk zag er heel ernstig uit.

Het éénzijdig ongeval gebeurde ter hoogte van de kruising met de Nagelerweg. De bestuurder van een witte Chevrolet miste door nog onbekende oorzaak een bocht in de weg waarna het in een greppel terecht kwam en een paar keer over de kop sloeg. De politie, ambulance, brandweer maar ook een traumahelikopter uit Amsterdam werden opgeroepen omdat het mogelijk ging om ernstig letsel van de automobilist. Uiteindelijk bleek dit ter plekke mee te vallen. De traumahelikopter werd onderweg afgemeld.

Ziekenhuis

De man achter het stuur, en tevens enigste inzittende, is door de brandweer en ambulancedienst uit zijn auto gehaald. Hij zat niet bekneld maar had wel hulp nodig, aldus de brandweer. De man is in een ambulance in behandeling genomen en even later ter controle naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de politie heeft de man veel geluk gehad, gezien de impact van het ongeval. 

De Hannie Schaftweg was korte tijd voor het verkeer afgesloten. De zwaar beschadigde auto is door een berger uit de greppel getakeld en afgesleept.