Dag en nacht op forel vissen bij Forelwereld

Luttelgeest Forelvisliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Zij kunnen na een dag of nacht vissen bij Forelwerld in Luttelgeest, hun gevangen vis op de barbecue leggen en na een gezellige avond zó hun tent of camper in. Aan de Oosterringweg, op het terrein van de Orchideeënwinkel, is namelijk een camping geopend: Luttelgeest aan zee.

Trekkershutten

De naam van de camping verwijst naar de tijd dat de Noordoostpolder nog alleen uit water bestond. De Zuiderzee om precies te zijn. ‘Ik vond het wel leuk om een aparte naam te kiezen’, vertelt Dirk Maarsen van de Orchideeënwinkel. De camping telt circa 30 plaatsen en is van alle gemakken, zoals stroom, sanitair en wifi, voorzien. Binnenkort worden er ook trekkershutten geplaatst. ‘Mensen kunnen hier kamperen aan het water en dat is ideaal als je ‘s nachts bijvoorbeeld op karpers vist’, legt Maarsen uit.

Binnen of buiten vissen? Het is allebei mogelijk bij Forelwereld. Want bij slecht weer kan er lekker indoor worden gevist. Zowel binnen als buiten zitten de vijvers vol met forel, meerval, karper en steur.

Forelvissers komen uit alle windstreken naar Luttelgeest om op hun geliefde vis te vissen. ‘Je stapt hier je tent uit en kunt gelijk vissen. En de omgeving is prachtig, je zit hier midden tussen de tulpenvelden, de orchideeën en planten.’

Bij Forelwereld heerst vooral de ontspannen, losse sfeer en kunnen vissers ongestoord vissen. ‘Zij kunnen tussendoor lekker wat eten en drinken bestellen. Alles wordt aan de vijver bezorgd.’

In het restaurant kan men genieten van heerlijke, betaalbare gerechten ‘We staan bekend om onze uitgebreide viskaart en we bieden ruime keuze in makreel, forel en zalm. Dat doen we tegen normale prijzen.’ Groepen kunnen onder begeleiding hun forel roken en lekker opeten in het restaurant.

Grillen

Liever je zelf gevangen vis lekker grillen op de barbecue? Ook dat kan. Het maken van een kampvuur en het gebruik van de barbecue is namelijk toegestaan. ‘Wij leren de mensen die hier komen vissen ook hoe ze de vis het beste schoon kunnen maken en als ze willen, verpakken we de vis vacuüm.’

De viscamping is ook de plek waar mannen hun vrijgezellenfeest vieren, een leuke dag, een leuk weekend of een korte vakantie met vrienden beleven en ook de plek waar bedrijven neerstrijken. Voor een teamuitje of voor een vergadering bijvoorbeeld.

Een ideale plek om te onthaasten, te genieten van het vissen, te midden van het polderlandschap en de dag lekker af te sluiten met zelf gevangen vis op de barbecue en een koud biertje in de hand.

www.forelwereld.nl

www.indoorvissen.nl

Donna Oevering