Buitendag nog nooit zo druk

Emmeloord - Het unieke zomerweer tijdens de paasdagen zorgde voor veel drukte bij tal van activiteiten in de Noordoostpolder, maar ook de stranden werden enthousiast opgezocht. Bij de Buitendag was het nog nooit zo druk.

Bij de Wellerwaard was het ongekend druk voor de tijd van het jaar, maar met gemiddelde temperaturen van rond de 24 graden was het ook weer niet bijzonder. Het KNMI meldde 26 zonuren op De Bilt tijdens de paasdagen en een maximumtemperatuur van 24,5 graden. Volgens het KNMI was het de op een na warmste paaszondag en de warmste paasmaandag. Veel mensen zochten buiten de warme vroege voorjaarszon op. Voor zwemmen was het nog te koud, al waren er wel enkelen die de kou van het water trotseerden.

Het mooie weer nodigde ook uit om naar de tulpenvelden te gaan. Op de tulpenroute was het afgelopen weekeinde een komen en gaan van mensen. Door de warme temperaturen was het niet alleen een genot voor het oog, maar ook de geur van de bloeiende tulpen was overweldigend. Op het Tulpenbelevingsveld en alle aanliggende terassen was het bomvol met tulpentoeristen uit alle windstreken van de wereld.

Buitendag

De Buitendag van de Lions en Staatsbosbeheer bij het Kuinderbos verwelkomde een recordaantal bezoekers van 6500. ‘We hebben ooit wel eens gezegd dat we 7000 bezoekers hadden, maar dat was in de tijd dat het nog gratis was. Nu hebben we entree en weten we het precies’, laat boswachter Harco Bergman weten. De Buitendag was ongekend, waar hele families konden genieten van tal van activiteiten van bootje varen tot houthakken. En met de vele bezoekers werden er heel veel insectenhotels en nestkastjes getimmerd.

Orchideeën Hoeve

Bij alle drukte buiten was het bij de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest veel minder druk dan tijdens koudere paasdagen. ‘Het liep nog wel lekker door, maar het was veel minder druk dan we hadden verwacht voor Pasen. Vorig jaar was Pasen echt een topper, maar toen was het ook veel kouder’, aldus een medewerker.

Cees Walinga