Urkers zetten zich massaal in voor 'Urk for Sri Lanka'

Urk - ​Een aantal Urker ondernemers slaat de handen ineen om geld in te zamelen voor de getroffen gezinnen van de aanslagen op Sri Lanka. Onder het project ‘Urk for Sri Lanka’ is een doneeractie gestart.

'De verschrikkelijke aanslagen op christenen en toeristen tijdens het paasfeest op Sri Lanka hebben ons erg aangegrepen. Met deze actie willen we de getroffenen helpen', vertelt één van de initiatiefnemers. 

Diepe wonden

Verschillende Urker ondernemers doen zaken met ondernemingen op Sri Lanka. 'De aanslagen hebben diepe wonden geslagen. Families zijn uit elkaar gerukt, kerken zijn verwoest, kinderen zijn plotseling wees en van honderden gezinnen zijn de kostwinners gewond geraakt.'

Op Urk zamelen inwoners en ondernemingen geld in om te helpen. Verschillende middenstanders doneren hun dagomzet, inwoners doen donaties en bedrijven staan een deel van hun omzet af aan het project. Binnen een dag stond de teller daardoor al op ruim 32.000 euro en er zijn nog eens duizenden euro’s toegezegd.

Help mee

Het opgehaalde bedrag gaat voor 100% naar hulp op Sri Lanka in de vorm van steun aan getroffen families en herbouw van de kerk(en). 'We willen iedereen alvast hartelijk danken voor zijn of haar bijdrage', aldus de ondernemers.

Steun hier de actie voor Sri Lanka