Felle brand in woonvoorziening Philadelphia, bewoners geëvacueerd

Emmeloord - In de Philadelphia zorglocatie De Oester aan de Oude Vlie in Emmeloord heeft donderdagavond een korte maar felle brand gewoed. Niemand raakte gewond. De bewoners zijn geëvacueerd.

De brandweer werd rond 20:15 uur gealarmeerd na een automatische brandmelding. Al snel bleek er sprake van daadwerkelijk brand. In één van de woonruimtes in het gebouw was brand ontstaan in een cv-ketel. Het vuur greep snel om zich heen en was even uitslaand uit het dak.

De woonvoorziening werd direct ontruimd. Alle bewoners zijn opgevangen in het nabijgelegen verzorgingshuis Wittesteyn, aldus de brandweer. Niemand raakte gewond.

Vuur snel onder controle

De brandweerlieden uit Emmeloord hadden het vuur snel onder controle. Men kreeg ook assistentie van de blusploeg uit Nagele en een hoogwerker uit Lelystad. Nadat het vuur was geblust en het dak was geïnspecteerd kon het gebouw worden geventileerd.

Bewoners worden elders opgevangen

In woonlocatie De Oester wonen mensen met een licht verstandelijke beperking of een ernstig meervoudige beperking. De bewoners zijn tussen de 25 en 72 jaar. De woonruimte waar de brand woedde is tijdelijk onbewoonbaar verklaard. Voor die bewoners is elders opvang geregeld. De oorzaak van de brand is nog onbekend.