Volleybalschool Noordoostpolder start in september

Emmeloord - Volleybalschool Noordoostpolder start op 22 september met individuele volleybaltrainingen.

Een aantal bestuursleden en trainers van Vovem ’90 liep al een tijd rond met het idee een volleybalschool te starten, maar waarschijnlijk was de tijd er nog niet rijp voor, tot een paar weken geleden.

Jeugdtrainer Hans Vreeling, bestuurslid Henk Nijzing en TC lid René Smit hebben daarom besloten hun plannen concreter te maken. Deze plannen zijn op 16 april, op hoofdlijnen, gepresenteerd tijdens het halfjaarlijkse polderoverleg (het volleybaloverleg tussen verenigingen in de Noordoostpolder, Carrefour en de regionale Nevobo). Het idee werd zeer positief ontvangen. In de omgeving bestaan al wel volleybalscholen (Zwolle, Sneek, Apeldoorn en Huizen), maar niet in de directe omgeving.

Bevorderen jeugdvolleybal

De initiatiefnemers zijn nu druk bezig om alle organisatorische (rand)zaken te regelen. Het doel van de volleybalschool is het bevorderen van jeugdvolleybal in de Noordoostpolder en omgeving. De opleiding start daarom ook al met de CMV-jeugd, vanaf ongeveer 8 jaar, en eindigt met de A-jeugd (ongeveer 18 jaar).

24 trainingen in een seizoen

Een seizoen bij de volleybalschool zal bestaan uit 24 trainingen, die op zondagen worden gehouden en worden verzorgd door ervaren opleiders. De spelers/speelsters ontvangen twee keer per jaar een rapport over de technische, fysieke, motorische en mentale vaardigheden en ontwikkelingen.

De eerste trainingen beginnen op zondag 22 september 2019 en eindigen eind mei 2020.