Open dag zonneweide Luttelgeest

Luttelgeest - Kan je achternaam eraan bijdragen dat je groene energie wilt produceren? Deze en andere vragen kunnen aan familie Groen uit Luttelgeest worden gesteld tijdens de open dag op zaterdag 11 mei.

Onder de naam Groen Zon Energie hebben Theo Groen en zijn vader Theo senior een zonneweide gerealiseerd op Weteringweg 18 in Luttelgeest. Op een gebied van drie hectare liggen 13.500 zonnepanelen, genoeg om 1.500 huishoudens van energie te voorzien, groene energie rechtstreeks van de bron. Tijdens de open dag op 11 mei is er de mogelijkheid om door de zonneweide te lopen, vragen te stellen en te informeren hoe men energie van familie Groen kan afnemen.

Kinderactiviteiten

Er zullen ook bedrijven aanwezig zijn die een aandeel hebben gehad in de realisatie van de zonneweide, zoals het installatiebedrijf dat het zonnepark heeft aangelegd en het adviesbureau dat heeft geholpen bij de ontwikkeling van de zonneweide. Kinderen zijn eveneens welkom op de open dag. Zij kunnen vragen stellen, een wandeling maken door de zonneweide of zich vermaken op het springkussen en bij de schmink. Er is de gehele dag catering aanwezig.

De zonneweide van Groen Zon Energie is te vinden op Weteringweg 18 in Luttelgeest. De open dag is van 10 tot 16 uur.